ArbeteFlyttÖvrigt

Tidsåtgång för en flyttstädning

Om du planerar att flytta är det viktigt att du tar en noga fundering kring din flyttstädning. För att flyttstädningen ska gå så smidig som möjligt och för att undvika slarv är det viktigt att du planerar noggrant och detaljerat. Det finns många listor att utgå från internet gällande städmoment under flyttstädning som går att utgå från. Något som är viktigt att komma ihåg är att avsätta tillräckligt mycket tid för flyttstädningen. Det kan låta enkelt att städa en mindre bostad på egen hand efter en lång flyttdag, men så enkelt är det inte!

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Oavsett hur stor bostad du har bör du räkna med att minst 5-8 timmar går åt till att flyttstäda hela bostaden. Detta är dock endast en tidsuppskattning, eftersom tidsåtgången kan påverkas av en mängd olika faktorer. För att du ska veta hur lång tid din flyttstädning kommer ta behöver du ta hänsyn till en mängd olika faktorer som dina unika förutsättningar och skicket på din nuvarande bostad.

Faktorer som påverkar hur lång tid flyttstädningen tar

Nedan följer ett antal faktorer som kan påverka hur lång tid din flyttstädning tar.

  1. Hur stor bostad du har

Hur stor bostad du har som ska flyttstädas påverkar till stor del hur lång tid flyttstädningen tar. Det är stor skillnad på att flyttstäda en liten etta och en stor villa.

  1. Hur smutsig din bostad är

Hur väl du tagit hand om din bostad när du bott i den påverkar självfallet hur smutsiga alla ytor är. Vissa ytor märker du ganska snabbt att samlat på sig mycket smuts, då de kanske aldrig rengjorts sedan du flyttat in. Dessa moment kan därför få hela flyttstädningen att dra ut på tiden. Det du kan göra för att effektivisera dessa moment är att undersöka utrymmena i god tid innan flytten. Ta en vända och skrubba under badkaret och bakom spisen innan det är dags att utföra flyttstädning – så har du ett försprång.

  1. Om bostaden är tom eller inte

Vanligtvis genomförs flyttstädningen efter hela bostaden är tömd på möbler. I vissa fall kan dock möbler och annat vara kvarglömt från den tidigare ägaren av bostaden. Om möbler står i vägen kan bostaden bli lite svårare att städa och därmed dra ut på tiden.

  1. Hur stora och många fönsterpartier du har

Om du har många stora fönsterpartier kommer mycket tid gå åt till att putsa dem. Hur många fönster du har och hur lätta de är att rengöra påverkar därmed hur lång tid flyttstädningen tar.

  1. Om du har andra glaspartier i bostaden

Om du har andra glaspartier i din bostad bör du räkna med att flyttstädningen kommer ta längre tid. Fönster tar lång tid att putsa och det går inte att stressa med det momentet.