ArbeteFlytt

3 faktorer som påverkar priset för flyttbilen 

En av de vanligaste frågorna som många har när de funderar på att anlita en flyttfirma med flyttbil, är oftast själva kostnaden för tjänsten. Precis som många andra produkter och tjänster, så kan priserna variera ganska mycket beroende på faktorer som platsen, tidpunkten för flytten, firman och mycket mer, sök på tyresö flyttfirmor & flytthjälp. 

Det finns en mängd olika faktorer som helt enkelt påverkar den slutliga kostnaden. Att känna till dessa kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur mycket din flytt kommer att kosta, så det är förståeligt och överkomligt. 

I den här artikeln går vi igenom de viktigaste faktorerna som påverkar priserna på flyttbilar. 

Kostnaden för flyttbilar – 3 viktiga faktorer 

Oavsett om det handlar om att flytta hem, kontor eller till och med hela ditt pick och pack till ett annat land, är flyttningen en av de mest stressande och kostsammaste projekten i livet. Kostnaden för en flytt kan variera från så lågt som några tusenlappar till över 50.000 kronor. Här är några faktorer som påverkar prislappen: 

  1. Avståndet till den nya adressen

Avståndet för din flytt eller hur lång tid du spenderar på flytten kommer att ha störst inverkan på den slutliga kostnaden för flyttbilen. Ju längre avstånd det är till den nya adressen, desto högre kommer priset bli. Detta har att göra med att flyttfirman normalt sett tar betalat per timme. I vissa situationer kan de även ta extra för framkörning och hemkörning av lastbil och flyttpersonal. Tänk också på att i storstäder kan trafiken vara riktigt dålig och det kan ta lång tid – på grund av det stora antalet bilar. 

  1. Hur mycket saker du äger

En annan faktor som påverkar priset är hur mycket saker som behöver transporteras till den nya adressen. Denna uträkning är ganska enkel. Ju fler saker du har, desto längre tid kommer det att ta att packa ned sakerna i flyttbilen och packa upp dem på den nya adressen. Dessutom kan du behöva ett större fordon, exempelvis en större lastbil för att flytta sakerna. 

Viktigt: Tänk på att vissa specialgods som är tunga eller ömtåliga, som till exempel ett kassaskåp eller piano, kan kosta extra. Detta bör du alltid uppmärksamma flyttfirman om innan du anlitar dem.  

  1. Tidpunkten då du flyttar

Din föredragna tidpunkt för flytten kan också påverka priset. Flyttfirmans priser brukar ändras beroende på hur upptagna de är, så om du flyttar under populära tidpunkter i månaden eller dygnet så kan priset vara högre. 

Tips: De har i allmänhet störst efterfrågan vid månadsskiftet och på fredagar, lördagar och söndagar. 

Hur mycket kostar en flyttfirma? 

Vanligtvis brukar en flyttfirma kosta runtomkring 400 kr/timme till 600 kr/timme. I detta pris brukar det ingå en så kallad “flyttgubbe”, samt själva fordonet. Men tänk på att priset kan variera beroende på många fler faktorer, vilket vi har nämnt tidigare i den här artikeln. 

Tips:  Om du anlitar en flyttfirma så kan du få ett RUT-avdrag. Detta innebär att du kan dra av 50 % av arbetskostnaden.