ArbeteÖvrigt

Anlita snickare för ett unikt kök

Du har en tanke på hur du vill att ditt kök ska se ut. Men du hittar inget företag som levererar vad du är ute efter. Eller så bor du i ett äldre hus och vill behålla en del av den gamla charmen. För att få det kök du önskar anlitar du en snickare som ger dig ett unikt kök.

Unikt kök

Köket är hemmets hjärta. Ett ställe där vi äter, umgås och möts. Tillsammans med vardagsrummet är köket det viktigaste rummet i en bostad. Köket fyller både en viktig funktion, du lagar mat och äter där, men också en social funktion. Kök och gemenskap hör ihop. Eftersom vi använder köket så mycket är det roligt att skapa ett unikt kök. Istället för att köpa ett nyckelfärdigt kök från IKEA, så inreder du med en egen tanke. Ta inspiration från både nya och gamla kök och utgå från vad som blir praktiskt och snyggt. Du kan bygga in skåp och bänkar i väggen. Sätta in en gammal vedeldad köksspis. Eller så skapar du en speciell köksö. Ibland är det främst en praktisk fråga: du har ett  mindre kök och vill att det ska vara så väldesignat som möjligt för en fungerande vardag. Då kan du be snickaren skapa smarta lösningar för förvaring och för att det lättare ska gå att laga mat.

Anlita snickare

Anlita en snickare som du känner att du kan samarbeta och prata med. De flesta snickare har stor erfarenhet och vet vad som är möjligt och vad som fungerar praktiskt i långa loppet. Visa din ritning och berätta dina tankar för snickaren, så att ni tillsammans tittar på olika lösningar. Vanligtvis är det något estetiskt eller en viktig lösning som vi är ute efter. Men för att det ska bli ett trevligt kök behöver du titta på köket utifrån en helhetslösning. Hur fungerar kökets triangel mellan spisen, vattenhon och kylskåpet? Hur är vattenledningarna dragna? Smarta förvaringslösningar? När du planerar ditt kök är det även klokt att tänka på städningen. Så att du skapar ett lättstädat kök redan från början.

Renovera ett gammalt kök

Om du har ett äldre hus kan det vara trevligt att låta en snickare renovera upp ditt kök och badrum – renovera badrum stockholm, istället för att du byter ut det gamla köket mot ett nytt. Då behåller du en del av husets själ. Om ditt hus är k-märkt måste du följa regler kring renoveringen, i annat fall har du fria händer. Det är många som väljer att kombinera ett modernt och ett äldre kök. Du kan behålla skåp, ett gammalt skafferi och kanske färgsättningen, men bygger till en köksö och hylla till micron.