ArbeteÖvrigtStädtrix

När är det dags att ta kontakt med en städfirma?

De flesta känner igen uppgivenheten som den vardagliga städningen kan ställa till med ibland när orken tryter eller sjukdom gör det svårt att hinna med. Många funderar kanske på att kontakta en städfirma men känner sig tveksamma kring om deras behov verkligen motiverar att anlita professionell hjälp. När är det egentligen dags att kontakta en städfirma? Vilka arbeten kan städfirman hjälpa till med? Läs mer här.

Mer än bara städhjälp

Det är lätt att tro att en städfirma bara sysslar med städning, men faktum är att det går att få hjälp med en hel del annat också. De flesta professionella städfirmor har punktlistor över vilka tjänster som de utför utöver städning av till exempel bostäder. Tjänster som uppfräschning av trädgård, förråd, flyttstädning och fönsterputsning är vanliga tillval från städfirmor stockholm men en hel del firmor utför även möbeltvätt, snöskottning och rengöring av hängrännor. För att ta reda på olika typer av utbud och tjänster som finns är det enklast att söka efter städfirmor på Google. Seriösa städfirmor har detaljerad information om vilken typ av städning de utför men det finns ofta utrymme att få hjälp med det mesta vid personlig kontakt.

Små och stora städjobb

Att många tvekar om det är verkligen är befogat att ta kontakt beror ofta på tvivel kring om behovet är för litet eller alldeles för stort. Skuld och skam kan ibland ligga bakom att hjälpen som verkligen behövs skjuts upp. Städfirmor tar sig an all typ av städning och inget jobb är för litet eller för stort. Via ett e-formulär eller telefonkontakt delas behovet och en överenskommelse om vad firman kan hjälpa till med samt vad tjänsten kommer att kosta. Att inte själv kunna städa bokhyllor och överskåp på grund av ryggskott eller ålder är ett mindre jobb som städfirman gärna åtar sig i form av trappstädning och dammsugning på hög höjd. En rejäl vårstädning av sommarstugan är inte heller något problem även om arbetet kan tyckas vara omfattande.

Behovet avgör

Svaret på frågan om när det är dags att kontakta en städfirma är helt enkelt så fort du känner att du behöver. Städfirman existerar för att det finns ett stort behov av olika typer av städning. Det är inte bara företag som anlitar städfirmor utan även privatpersoner. Många tecknar dessutom så kallade städabonnemang där städfirman till exempel utför regelbunden städning löpande enligt överenskommelse. På detta sätt kan kundernas individuella behov tillgodoses samt förhandlas om då nya behov skulle uppstå.